Praktiska detaljer

Marieudd består av ett större och ett mindre hus. I husen finns sammanlagt 13 sängar fördelade på 2 rum i det stora huset och 1 rum i det lilla huset.
I köket finns en enkel grundutrustning för matlagning samt porslin.

 

Tänk på att ta med alla förbrukningsvaror som ni behöver: kryddor, hushållspapper etc. Rengöringsmedel skall finnas i huset och dem får ni gärna använda.

Det finns möjlighet att elda i kakelugn och spis samt vid stranden. Ta med ved — eller samla nedfallna grenar och kottar i skogen — om ni vill utnyttja detta. Förrådet av ved som finns på plats får däremot inte användas. Vid eldning i kakelugn och murade spisar i huset behöver man vara lite försiktig för att undvika sprickbildning. Börja med en liten eld och lägg på mer först när spisen blivit varm. Men gör inte en riktigt stor brasa.

Det finns täcken och kuddar till alla sängar. Lakan måste gästerna själva ta med. Om ni använder sovsäck skall ni också ta med underlakan och örngott. Täcken, kuddar och madrasser får ej användas utan skydd av sänglinne. Detta måste de ansvariga meddela alla övernattande i förväg.

Roddbåten står till ert förfogande. Båtmotorn får dock inte användas. (Ibland har båten skadats, främst genom nötningsskador på grund av felaktig förankring. Vi kan därför inte garantera att båten är brukbar när ni gästar Marieudd, men vanligen är den det. Under vinterhalvåret tas den dock upp för översyn.)

Under den kallare tiden, september – maj: Inför avresan ber vi er följa anvisningarna för inställning av värmen som finns på checklistan. Ni får inte stänga av elementen

Soptunna, i grön plast, finns allra längst upp på fältvägen, alltså intill den stora bilvägen.

Telefonnumret till Marieudd är: 08-560 233 90. Om ni ringer från Marieudd via det fasta telefonnätet måste ni för närvarande själva räkna ut samtalskostnaden, se telefonkatalogen.
Lämna telefonpengar bredvid telefonen eller betala in på pg 643 52 60-2.